Seniorhunden

Seniorhunden er ikke så aktiv som den har været og man kan opleve at den vælger at korte gåturene lidt ned. Det er helt ok, men det er vigtigt at din seniorhund stadig bliver stimuleret. Det giver mentalt overskud og glæde til både dig og din hund. Det kan f.eks. være at tage et nyt sted hen og gå tur – en ny skov, med nye skønne dufte. Eller at mødes med en god hundeven og gå tur.
Undervejs på de afkortede gåture kan man også give hunden lidt opgaver. Mental stimulering er guld værd i alle aldre. Det kan være noget så simpelt som lige at smide lidt lækre godbidder som hunden kan søge efter.
Vedligehold kroppen
Med alderen svinder muskulaturen som oftest en smule ind men det er vigtigt at du er opmærksom på at det ikke bliver alt for meget. Hvis hunden mister for meget muskelmasse er der risiko for at skaderne begynder at dukke op. Derfor er det vigtigt at holde gang i seniorhunden, med måde
For at opretholde en fornuftig muskelmasse kan du f.eks. på jeres gåture lave nogle øvelser undervejs. Det kan være: At gå op at bakke og ned af bakke er en nem og meget sund øvelse. Balance på træstammer eller lignende, hvor du støtter din hund i selen. Højt græs eller en tur i vandkanten giver lidt øget benløft. Derhjemme kan du have en luftmadras liggende som hunden kan gå på, det udfordrer balancen og styrker kernemuskulaturen. – ganske simple øvelser, men de gør en stor forskel i vedligehold af muskelmassen.
Hundemassage er vigtigt til seniorhunden
Det er en god ide at øge intervallet af besøg hos hundemassøren en smule, når du har en senior hund. Udover at de blide berøringer gør at hormonet oxytocin udskilles så er der så mange fordele ved hundemassage som øger din hunds livskvalitet. Regelmæssige besøg hos hundemassøren sikrer også at du hele tiden har en aktuel status på din hund og du hurtigere kan opdage eventuelle skader.
Herudover vil du også kunne få forslag til relevante øvelser der kan bidrage til at holde din senior hund i en god fysisk og mental form.
Kostilskud og foder
Seniorhunden skal have et godt sammensat foder – nogle hunde har gavn af decideret senior foder, men det er ikke alle ældre hunde der kan klare sig på færre kalorier og derfor taber sig for meget. Derfor hold et skarpt øje med din hunds vægt hele tiden.
Herudover er det en god ide med daglige kosttilskud målrettet den gamle hund. Det kan være midler der er med til at det styrker hundens immunforsvar samt midler der styrker ledbrusken og gøre leddene mere smidige og bevægelige. Heri kan der også være komponenter der virker smertelindrende og antiinflammatorisk, men det er naturligvis ikke decideret smertebehandling. Kun let lindrende.
Ofte kan du købe disse kosttilskud i både tabletform og pulverform.
Olier med et højt indhold af omega er også en god ide. De hjælper ud over på pelskvalitet også har indvirkning på eventuelle gigt problemer. Disse fedtsyrer er vigtige for hundens immun system.