Første gangs forværring……. Første hvad for noget….?

Alle dyr reagerer forskelligt på massage og kst. Mange er meget rolige og giver fine afspændings respons under terapien (gaber, smasker, det rumler i maven mf.) mens andre bliver lidt urolige når spændingen er ved at slippe, og det er helt ok. Dyrene har svært ved at forstå hvad der sker og derfor er det vigtigt at vi forholder os rolige under terapien. Hesten/hunden gør det ikke for at være fræk, men den forstår jo bare ikke lige hvad der sker og det hele føles lidt underligt.

Efter terapien kan der komme det der kaldes en første gangs forværring, det skal ses som et tegn på, at terapien har sat skub i en udrensning og harmoniserende proces. Reaktionerne er ofte kortvarige og betragtes ikke som bivirkninger, men at kroppen får mulighed for at arbejde og genfinde sin balance og energi, dette kan stå på i op til 2 dage efter terapien

Reaktionerne giver udtryk for, at kroppen er påvirket af terapien, som er gode tegn på at kroppen er i gang med sin selvhelbredende effekt, derfor kan der godt i processen dukke gamle skavanker op, hvis disse ikke er blevet behandlet tidligere.

  • Efter endt terapi skal hunden/hesten have ro i mindst 24 timer.
  • Hunden/hesten kan være meget træt,Hunden/hesten kan være meget tørstigt.
  • Hvis hunden/hesten tisser meget mørkt er det helt normalt, det er affaldsstoffer det udskilles.
  • Hvis du er bliver i tvivl om noget efter jeg har masseret/givet kst til din hest eller hund er du altid velkommen til at kontakte mig.