Dækken

I denne uge har jeg masseret en del heste som har haft udfordringer i deres skuldre. I den forbindelse er det værd at overveje om det hestens dækken der er skyld i problematikken. Det er desværre slet ikke så ualmindeligt, at hestens dækken kan være skyld i ømheder og måske endda store smerter Smerterne viser sig oftest ved at begrænse hestens bevægelser, hvilket kan forgrene sig ud i kroppen og give skader.

Mange heste tager kortere skridt og bruger ryggen mindre, når de får et dækken på. I sær hvis de har et dækken på der er for lille eller har en forkert pasform. Så vil det komme til at genere hesten og skabe ømheder over tid.

Det er især mankebenet og skuldrene, der er udsatte for spændinger pga. et dækken der ligger forkert og trykker. Et ømt og spændt mankeben kan være så begrænset i sin bevægelighed, at det går ud over hestens brug af sin ryg og nakke. Hele overlinien kan blive stiv og ubevægelig. Det samme gælder skuldrene og det kan i værste tilfælde udmønte sig i en halthed.

Derfor vil jeg anbefale dig at lægge mærke til hvordan din hest når den ikke har dækken på. Så kan du meget bedre bedømme hvordan din hest går når den har dækken på og om den ser ud til at være begrænset i dens bevægelighed.

Dobbelt tjek om dækkenet nu også passer til din hest og gå ikke på kompromis.