Biodynamisk kranio-sakral terapi er at lytte til kroppens sundhed

Biodynamisk kranio-sakral terapi handler om at lytte til kroppens sundhed, som ligger bag de symptomer den har.

Fokus er ikke blot på knoglernes bevægelser, men går et skridt dybere. Fokus bliver at lytte til væskerne og de dybe rytmer, der er i kroppen.

Det er kroppen, der er den kloge, så jeg slipper mine intentioner om at ville noget bestemt med den krop jeg arbejder med.

Jeg stiller mig til rådighed med nærvær og lytter til kroppen. Herfra arbejder kroppen, i det tempo, den er klar til.

Og det er væsentligt at huske.  Kroppen arbejder i det tempo, den er klar til. Forandringer skal ske i det tempo, kroppen er klar til.

Hvis kroppen gennem en behandling slipper helt af med udfordringerne, vil vi oftest hoppe hurtig tilbage til den livsstil, der skabte problemet. Derfor kan man starte forfra igen med at løse problemet.

Derfor vælger kroppen ofte at slippe problemerne stille og roligt gennem nogle behandlinger.

 

Biodynamisk kranio-sakral terapi er energiarbejde

Biodynamisk kranio-sakral terapi handler om at sanse energien i kroppen, sansning af kroppens 7 hovedchakra og de forskellige energilag i og omkring kroppen.

Der er energilag i og rundt om kroppen, og der sker påvirkninger af energilagene hele tiden.

Behandlingen med biodynamisk kranio-sakral terapi foregår derfor ikke kun, når jeg har mine hænder fysisk på din krop, men behandlingen foregår ved min tilstedeværelse, hvor jeg sanser dig/Jer.

Biodynamisk kranio-sakral terapi er dermed meget mere end fokus på kroppen mekaniske funktion, det er også arbejde med alt energien i dig og omkring dig.

Alt i universet består af energi, alt vi rører ved, er energi og dermed bevægelse.

Den fysiske krop er blot fortættet energi, så vi kan se den, men den bevæger sig også indeni – dette kan jeg mærke, når jeg lægger hænderne på kroppen. Jeg mærker også når der sker forandringer og mærker når kroppen slipper sin spænding.

Smerter er også energi, det er blot energi, der ikke kan arbejde, som det gerne skulle. Det har mistet sin naturlige sundhedstilstand.

Smerter og ubalancer i kroppen kan ses som kroppen har mistet kontakten til sine egne selvhelbredende kræfter.

Når jeg kan mærke de forskellige rytmer i kroppen og lade dem komme til udtryk, får kroppens selvhelbredende kræfter mulighed for igen at arbejde.

Det er dermed ikke en teknik, der gør arbejdet, men min tilstedeværelse og nærvær, der hjælper kroppen til selv at gøre arbejdet.

Dermed gør kroppen heller ikke mere, end den er klar til. Jeg bestemmer ikke over den, kroppen er og bliver den klogeste. Jeg stiller mig blot til rådighed for, at det kan finde sted.

Hvis jeg ville fixe dig eller dit dyr, er jeg ikke lyttende til, hvad kroppen har brug for, men jeg gør mig til den kloge.

Og det er jeg ikke, det er kroppen, der er den kloge. Den skal blot have noget hjælp til at finde tilbage til dens egen sundhedstilstand.